četvrtak, 26. mart 2020.
HITNO SAOPŠTENJE - DOZVOLE - POLICIJSKI ČAS
HITNO SAOPŠTENJE - DOZVOLE - POLICIJSKI ČAS

Ministarstvo privrede objavilo je obaveštenje privrednim subjektima da nastavlja prijem zahteva za izdavanje dozvola za kretanje u periodu od 17 časova do 05 sati ujutru.

Obaveštenje privrednim subjektima

 

Obaveštamo privredne subjekte da shodno Naredbi o izmeni Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije („Službeni glasnik RS“, broj 40/20) Ministarstvo privrede nastavlja da prima zahteve koji se odnose na izdavanje dozvola za kretanje u periodu od 17 časova do 05 sati ujutru.

Zahtevi se podnose u skladu sa Instrukcijom Ministarstva privrede Broj: 023-00-188/2020-09 od 19. marta 2020. godine, na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, i to:

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu javna.preduzeca@privreda.gov.rs

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na elektronsku adresu lokalna.samouprava@mduls.gov.rs

Ostali privredni subjekti zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu: vanrednostanje@privreda.gov.rs

Zahtev - Obrazac dostavljam u prilogu mejla a možete ga preuzeti i na linku: https://pks.rs/vesti/ministarstvo-privrede-nastavlja-prijem-za-dozvole-za-kretanje-2469 kao i druge informacije, Odluke i Uredbe koje se odnose na rad tokom vanrednog stanja.

Ukoliko se dozvola za kretanje traži za lica sa navršenih 65 i više godina života, zahtev se podnosi u odvojenoj, posebnoj tabeli uz dodatno obrazoženje razloga za njihovo radno angažovanje. Podnosilac zahteva za izdavanje dozvole za kretanje lica sa navršenih 65 i više godina života preuzima punu odgovornost za moguće posledice njihovog angažovanja.

Poslodavac je dužan da svakom zaposlenom koji se nalazi na spisku za izdazdavanje dozvole, izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak, u periodu od 20 do 05 časova.

Pojedinačni rani nalog se izdaje na dnevnom nivou na memorandumu privrednog subjekta,sa potpisom odgovornog lica, i sadrži sledeće podatke: ime i prezime, jedinstveni matični broj gradjana, datum i vremenski period (od - do) kada je angažovan, odnosno kada je kretanje neophodno, kao i razloge koji opravdavaju neophodnost kretanja.

Posebno ističemo da su svi zakonski (statutarni) zastupnici i preduzetnici (odnosno poslovodje kojima je povereno poslovodjenje) lično, materijalno i krivično odgovorni za istinitost i tačnost sastavljenih i dostavljenih spiskova zaposlenih i radnih naloga.

Ukoliko je potrebna dopuna spiskova odnosno traži dozvola za nove radnike - podnosi se novi Zahtev-tabela (bez imena radnika za koje ste već prethodno podneli Zahtev)

Sve primljene zahteve Ministarstvo privrede prosledjuje Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje ceni opravdanost podnetih zahteva. Obzirom na kompleksnost procedure obrade podataka i broj do sada primljenih zahteva mole se svi privredni subjekti da imaju razumevanja u očekivanoj brzini odgovora.

Još jednom ističemo da je obaveza poslodavca da svakom zaposlenom izda radni nalog i to: poslodavac koji ima do 100 zaposlenih dužan da izdaje dnevni radni nalog, dok poslodavac koji ima preko 100 zaposlenih izdaje radni nalog na nedeljnom nivou za svako lice koje se nalazi na spisku za izdavanje dozvole.

· Dozvole za kretanje koje su već izdate i koje su važile u periodu od 20 do 5 časova ujutru, automatski će važiti i za period od 17 do 5 časova.

Posebno ističemo da će počev od 28. marta 2020. godine od 17,00 časova, prilikom kontrole poštovanja Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, pripradnici Ministarstva unutrašnjih poslova tražiti na uvid Potvrdu izdatu od strane poslodavca, koja će važiti isključivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije.

 

· Samo kompletno popunjeni obrasci će biti uzeti u razmatranje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prilikom provere na terenu prihvatati i radne naloge u elektronskom obliku (skeniran radni nalog na telefonu, tabletu i sl.)

Prilozi:

Ostavite svoj komentar:
Ime:
Email:
Komentar:
Upišite brojeve::
 • banner-eVrtic.jpg
 • banner-Covid19.jpg
 • banner_Uvid
 • Podrška socijalnoj inkluziji Roma u Vršcu
 • komasacijaLAT.jpg
 • informator
 • banner_prenos
 • Portal bezbednosti saobracaja
 • E uprava
 • Registracija stambenih zajednica
 • Registracija stambenih zajednica
 • Objedinjena procedura
 • LAP